בריכות מעץ

מהי בריכת עץ ?

ניתן לראות כי יתרונות בריכות מעץ הם רבים, בין אם מדובר באסטטיות, בניקיון או בתחושת הנוחות אצל המשתמש בהן. הן בנויות בדרך כלל מקורות עץ אורן, המונחות אחת על השנייה כך שאלו יוצרות את קירות הבריכה, ויריעות PVC מולחמות- יוצרות את האיטום הנדרש על מנת למנוע נזילות מיותרות. את יריעות אלו, ניתן לבחור ממגוון רחב של דוגמאות וסגנונות. את הבריכות ניתן לבנות בכל גודל, ולהתאימן באופן ספציפי לאזור המיועד בחצר\ גינה, ורצון בעל החזון. ניתן לבנותן עיליות או טמונות, ואלו מחופות בסוגים שונים של דק, עץ, או חומר סינטטי. מבחר חומרים זה מאפשר ללקוח לבחור קו עיצובי רצוי, בין מראה מודרני לכפרי ועוד. לעיתים, קבלת החלטה שקשורה בתחום הבנייה, יכולה להיות מבלבלת ולכן מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע, במיוחד שבריכה כזו מצריכה תכנון קפדני ומדויק. מעבר לכך, ביחס לבניית בריכות אחרות, בריכות מעץ הינן אופציה אטרקטיבית ונגישה מבחינת מחירן.

בעת בניית בריכת עץ, יש צורך לקחת בחשבון מספר נקודות חשובות:

מקום לבניית הבריכה – בעת בחירת מיקום הבריכה, יש צורך לקחת בחשבון כיצד היא תתאים לשטח, האם יש מספיק מקום לעוד אביזרים בחצר. עדיף למקם את הבריכה במקום שיהיה מוגן מהרוח. כמו כן, רצוי למקם את הבריכה לא בסמיכות לעצים, שכן עלים הנושרים דורשים כל הזמן ניקוי פני המים, ושורשי העצים עלולים לפגוע בבריכה.

עומק הבריכה – על כך מומלץ להתייעץ עם מומחה מטעם חברת אקווה בריכות עץ ואבן.

גודל – כדי שהבריכה תיראה הרמונית, אתם צריכים לקחת בחשבון את גודל החצר.




טיפים לשמירת הבריכה

פעם בשבוע / שבוע וחצי יש לנקות את הפילטר :

כיבוי המערכת ← סיבוב בורר המצבים ממצב FILTER למצב BACKWASH ← הפעלת המערכת מחדש ל 5 שניות או עד שהמים שיוצאים מהפילטר נקיים ← כיבוי המערכת ← סיבוב בורר המצבים ממצב BACHWASH למצב RINSE ← הפעלת המערכת לכ5 שניות ← סגירת המערכת ← החלפת בורר המצבים ל FILTER← הפעלת המערכת.

  1. אחת לשבוע יש לבדוק את הסלסלה בסקימר ולראות האם היא ריקה במידה ולא אז לרוקן אותה מלכלוך מצטבר.

  2. לבדוק במערכת מלח האם יש מספיק מלח / כמות הכלור הרצויה, כאשר חסר מלח / כלור יש להוסיף שק מלח אל מי הבריכה ולתת לו להתמוסס במים.

*תחזוקת מערכת המלח בחורף: מכשירי המלח לא עובדים מתחת לטמפרטורת המים 18 מעלות, כאשר אין חימום בחודשי החורף ואין שימוש בבריכה עדיף לסגור את מכשיר המלח ולשים קפסולות של כלור בסקימר לשמירה על אורך חיים ארוך של מכשיר המלח.

בדיקת מים ע”י נייר לקמוס:

הכנסת נייר הלקמוס אל מי הבריכה לכמה שניות ← הוצאת הנייר ← להמתין כמה שניות ולבדוק את הערכים של הכלור וה PH (צבעים בגוון אדום/כתום.

פעם בשבוע \ שבועיים יש לנקות את הרובוט, הוצאת השק מהחלק התחתון של הרובוט ולנקות אותו על יד צינור מים, ולהחזיר את השק לרובוט.

את חימום המים יש לשמור על מקסימום 33 מעולות, כלור מתאדה, על מנת לשמור על הפי וי סי יש לשמור על המים מתחת ל 37 מעלות.

אין להשאיר את הבריכה עם פי וי סי ללא מים, יריעת הפי וי סי יכולה להינזק מהשמש ולאבד מהצבע שלה ומהגמישות שלה או דברים שיפלו לבריכה ויצרו חורים ובעתיד ונזילות.

טמפרטורת המים – טמפרטורת המים בבריכה חשובה לא רק להנאת הרוחצים כי אם גם מותאמת לסוג הבריכה והחומרים ממנה היא עשויה. טמפרטורה מומלצת לבריכה ביתית נעה בין 24-29 מעלות. טמפרטורה חריגה מזאת לזמן ממושך תביא לשחיקה של מכל הבריכה והצטברות משקעים. חשוב למדוד בקביעות את טמפרטורת המים באמצעות מדחום מותאם, ובמקרה הצורך לאזן את הטמפרטורה באמצעות משאבות חום.

מניעת אידוי מי בריכה– מי הבריכה חשופים לתופעת האידוי בימי הקיץ החמים. בדוה למים רותחים במטבח הביתי גם בריכת שחיה העומדת ימים ארוכים אל מול השמש הקופחת תזכה להתחממות יתר של המים ולאידוי שיביא לאובדן מים יקרים וצורך חוזר במילוי מי הבריכה. על מנת להימנע מן התופעה יש למקם את הבריכה תוך חשיבה על כיוון השמש ועוצמתה, ומומלץ גם לרכוש ולהתקין כיסוי לבריכה.

כיסוי הבריכה הביתית – בהמשך לפתרון לתופעת האידוי, כיסוי בריכה יגן על מי הבריכה גם מפני חדירת לכלוך ומזהמים, כניסת בעלי חיים, וכן יסייע בשמירה על טמפרטורת המים. כיסוי בריכה איכותי, כפעולת תחזוקץ בריכה ביתית יומיומית, יהווה הגנה הן על מי הבריכה והן הגנה בטיחותית מפני נפילת ילדים וטביעות.

שאלות נפוצות

זמן בניית בריכה מוערך בין שבועיים לחודש ימי עבודה, בהתאם לדרישות בעל החזון, רצונותיו וצרכיו.

כמובן שניתן לעצב בריכה לפי בחירת בעל החזון, בהתאם לתקציבים, גודל השטח, סוג האדמה וכל החלטה תתקבל לאחר סיעור מוחות עם בעל המקצוע. 

יש לדעת כי במערכות לחיטוי של בריכות על בסיס טבליות רגילות של כלור, נעשה שימוש בכלור חופשי שהינו כלור זמין המחטא מיד את הבריכה, שבהמשך הופך לכלור מורכב הנוצר עקב מגע עם הפרשות בבריכה, מה שגורם לריח של כלור ולתופעות של גירוי וצריבה. זאת בעוד שבבריכות עם חיטוי על בסיס מלח מיוצר כלור חופשי באופן רציף באופן שמונע היווצרות של כלור מורכב על כל תופעות הלוואי שהוא גורם. כמו כן, בשתי שיטות החיטוי יש צורך לעקוב אחר ערכי המים, ובכל מקרה בעיקרון מבחינה בריאותית אין הבדל בין שתי שיטות החיטוי.